Головна  →  Офіційні новини  →  7 березня 2024

Кроки до усиновлення від Київського міського центру соціальних служб

Сьогодні, 7 березня, у Київський міський центр соціальних служб стартує навчання нової групи кандидатів в усиновителі. Протягом двох з половиною місяців Центр проводитиме навчання для усиновлювачів в рамках постійно діючих навчальних курсів для кандидатів у сімейні форми виховання. Навчання усиновлювачів відбуваються за Програмою підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі.

Інформаційна кампанія для супроводу навчань отримала назву "Кроки до усиновлення", адже фахівці Київського міського центру соціальних служб даватимуть професійні поради як краще крок за кроком пройти шлях до всиновлення дитини.

Для людей, які хочуть усиновити дитину, навчання є обов’язковим. Для киян його проводить Київський міський центр соціальних служб.

Навчальний курс триває 2.5 місяці. Заняття проходять раз на тиждень переважно по четвергах, п’ятницях, суботах або неділях з 10.00 год до 18.00 години. Для отримання запрошення на курси потрібно надати направлення (подання) від Служби у справах дітей та сім’ї за місцем проживання.

Запрошення на курси відбувається в порядку черговості.

За результатами навчання видається довідка. Після проходження навчання в Центрі соціальних служб та отримання довідки, потрібно стати на облік кандидатів в усиновлювачі у Службі у справах дітей та сім’ї за місцем проживання.

Навчання проводиться у формі тренінгу і включає такі компоненти:

- 10 тренінгових тем (теоретичний матеріал+інтерактивні вправи+групова робота);

- самостійна робота і виконання домашніх завдань;

- одна зустріч тренерів з сім’єю вдома;

- взаємооцінювання.

Перелік документів для кандидатів в усиновителі

Перейти до спискуВерсiя для друку