Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Передовий досвід Відня – для соціальної сфери Києва Група фахівців соціальної сфери Києва на чолі із заступницею Київського міського голови Мариною Хондою та директором Департаменту соціальної політики Русланом Світлим провела робочі зустрічі зі своїми колегами з Відня

Опубліковано 24 липня 2023 року, о 15:29

понеділок
24
липня
2023
Тривалість 0 год. 0 хв.
15 29
15 29
Додати в календар 2023-07-24 15:29:00 2023-07-24 15:29:00 Europe/Kiev Передовий досвід Відня – для соціальної сфери Києва Група фахівців соціальної сфери Києва на чолі із заступницею Київського міського голови Мариною Хондою та директором Департаменту соціальної політики Русланом Світлим провела робочі зустрічі зі своїми колегами з Відня Організатор заходу event@organizer.email

«Ми розуміємо, що соціальна сфера України після нашої Перемоги потребуватиме великої кількості професійних кадрів і фінансових вкладень. Дуже дякую австрійським партнерам, що активно ділитеся з нами досвідом і напрацюваннями, порадами та методиками», - підкреслила Марина Хонда.

«Саме Австрія на сьогодні є однією з передових країн Європи у плані розвитку соціальної сфери та сфери соціальних послуг. Соціальні заклади, які ми з колегами відвідали в ході візиту до Австрії, спілкування з нашими колегами з Відня – це важливий досвід для подальшої реалізації соціальних програм у місті Києві», - зазначив Руслан Світлий.

Ряд зустрічей дозволить застосувати досвід Австрії для вирішення соціальних питань Києва:

- заступник мера Відня із соціальних питань, охорони здоров’я та спорту Peter Hacker висловив розуміння проблем у сфері психологічної підтримки цивільного населення, зокрема самотніх людей та людей літнього віку. Результатом зустрічі стане спільна програма навчання столичних фахівців соціальної сфери у Відні. Також мерія австрійської столиці висловила готовність допомогти Києву з іншими соціальними проєктами.

- у пансіонаті Simmering та центрі денної опіки для людей літнього віку у Відні Wiener Gesundheitsverbund поспілкувалися з директорами та соціальними працівниками. У Відні відпрацьована комплексна система допомоги та підтримки людей літнього віку та самотніх людей. Розгалужена система надання соціального житла. Є сучасні центри денного, цілодобового перебування з професійними командами. Зараз у Києві зареєстровані майже 574 тисячі пенсіонерів за віком, через війну кількість самотніх людей постійно зростає. Місто має бути готовим до того, що кількість самотніх людей літнього віку після Перемоги збільшиться.

- також відвідали Fonds Soziales Wien та обговорили з фахівцями соціальної сфери, як побудована міська система допомоги та як зробити її максимально ефективною і зручною. Отримувачами послуг Віденського соціального фонду (FSW) є понад 110 тисяч людей, а фінансування складає 1,96 млрд євро. FSW надав детальну інформацію щодо їхньої міської системи соціальної допомоги.

- ще домовилися, що Київський міський центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству та 24-Stunden Frauennotruf (Відень) будуть спільно розбудовувати в Києві систему допомоги людям, які постраждали від насильства і яким нікуди повертатися після притулку (третій крок допомоги). На сьогодні цей рівень допомоги в місті Києві та Україні не впроваджено. До речі, видатки на віденський центр допомоги жінкам на рік складають 12 млн євро. 61% суми спрямовують на утримання 5 притулків (228 місць) та 1 консультаційного центру.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux