Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

За півроку кияни отримали 2,6 млн різноманітних соціальних послуг

Опубліковано 18 липня 2023 року о 13:47

Київський міський та районні територіальні центри соціального обслуговування надають різноманітні соціальні послуги киянам та працюють над підвищенням ефективності функціонування системи соціальної підтримки і допомоги в рамках стратегії покращення комфорту життя мешканців Києва. Загалом у столиці такі послуги надають 11 територіальних центрів соціального обслуговування, в яких протягом першого півріччя поточного року перебувало на обліку 24 445 осіб, які одночасно отримують по декілька соціальних послуг у різних відділеннях. Таким чином за січень - червень 2023 року установами надано майже 2,6 млн заходів різноманітних соціальних послуг.

Територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – це бюджетні установи, які здійснюють соціальне обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, що перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання або в умовах денного перебування.
Міський та районні територіальні центри надають такі соціальні послуги: догляд вдома, паліативний догляд, соціальна адаптація, консультування, натуральна допомога, транспортні послуги, представництво інтересів, інформування, консультування, фізичного супроводу осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями, а також для дітей з інвалідністю надаються послуга денний догляд, соціальна, психологічна, педагогічна, фізична реабілітації та медичний супровід.
Переважною формою обслуговування є надання соціальних послуг догляду вдома та паліативного догляду, що надаються 34 відділеннями (з них 31 відділення соціальної допомоги вдома районних територіальних центрів, 1 спеціалізоване відділення соціальної допомоги вдома інвалідам з психічними захворюваннями міського територіального центру, 1 відділення паліативної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва та 1 відділення паліативного догляду вдома територіального центру соціального обслуговування населення Солом’янського району м. Києва), на обліку в яких перебуває 10 243 особи.
За І півріччя 2023 року соціальні робітники міського та районних територіальних центрів надали 9 679 громадянам 1 944 591 захід соціальної послуги догляду вдома, 382 громадянам – 146 622 заходи соціальної послуги паліативного догляду, а також 657 громадянам – 3 655 заходів соціальної послуги фізичного супроводу осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями.
Послуги соціальної адаптації та консультування надаються районними територіальними центрами у 13 відділеннях денного перебування, на обліку в яких перебуває 5 316 осіб. За звітний період 4 866 осіб отримали 100 716 заходів соціальної адаптації та 1 561 особа – 3 872 заходи соціальної послуги консультування.
Соціальна послуга представництва інтересів надається у всіх відділеннях соціальної допомоги вдома міського і районних територіальних центрів, у відділені паліативної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва, відділені паліативного догляду вдома територіального центру соціального обслуговування населення Солом’янського району м. Києва та у чотирьох відділеннях денного перебування територіальних центрів Голосіївського, Деснянського, Подільського і Шевченківського районів м. Києва. За звітний період 5 447 громадянам надано 60 639 заходів соціальної послуги представництва інтересів.
Соціальна послуга натуральної допомоги надається міським та районними територіальними центрами у 11 відділеннях організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, на обліку в яких перебуває 6 949 осіб. За звітний період 18 965 отримувачам соціальних послуг міського та районних територіальних центрів надано 157 020 заходів соціальної послуги натуральної допомоги: послуги перукаря, ремонту одягу, забезпечення продуктовими наборами, продовольчими і промисловими товарами, вживаним одягом та взуттям, засобами особистої гігієни тощо.
Зокрема за звітний період міським та районними територіальними центрами для отримувачів соціальних послуг було доставлено 23 469 продуктових наборів, 45 605 гарячих обідів, 127 гігієнічних наборів, 980 предметів освітлення (лампи, ліхтарики). Крім цього засоби особистої гігієни надано 1 627 особам, дезінфікуючі засоби – 2 716 особам, миючі засоби – 2 237 особам, предмети гігієни (зубні щітки, паста, серветки) – 318 особам, макаронні вироби – 530 особам, хлібобулочні вироби – 150 особам, паски – 13 968 особам. Разом з тим 1 000 отримувачів соціальних послуг було забезпечено борошном, 600 осіб – сухими сніданками, 550 осіб – крупою, 1 812 осіб - термоковдрами, 1 496 осіб – постільною білизною, 155 осіб – подушками, 399 осіб – матрацами, 107 осіб – спальними мішками, 361 особу – домашнім взуттям, 411 осіб – термосами, 17 осіб - окулярами, 100 осіб – пластиковими каністрами, 30 осіб – ліжками, 1 особу – засобом реабілітації тощо. Також теплі речі, взуття з банку одягу тощо отримали 1 529 осіб.
Крім цього гуманітарна допомога надавалася 3 486 малозабезпеченим мешканцям міста з числа людей похилого віку, осіб з інвалідністю та сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, які не перебувають на обліку в територіальних центрах, та 17 946 внутрішньо переміщеним особам. Громадяни за потреби були забезпечені одягом та взуттям з банку одягу, постільною білизною, матрацами, термоковдрами, лампами портативними, продуктовими наборами, пасками, індивідуальними гігієнічними наборами, дитячим харчуванням та підгузками тощо.
Соціальна послуга денного догляду для людей похилого віку та осіб з інвалідністю з січня 2023 року запроваджена у відділеннях денного перебування територіальних центрів Солом’янського і Шевченківського районів м. Києва. Для отримувачів надаються реабілітаційні послуги з використанням відповідного обладнання, гаряче харчування, психологічна підтримка, соціально-трудова адаптація, організація денної зайнятості тощо. За звітний період 49 особам було надано 12 665 заходів соціальної послуги денного догляду.
У структурі міського територіального центру функціонує єдине в місті Києві відділення надання транспортних послуг, яке здійснює перевезення осіб з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату до об’єктів міської інфраструктури на спеціалізованих автомобілях, обладнаних підйомниками та пандусами. Протягом  звітного періоду здійснено 15 368 перевезень 727 осіб з інвалідністю.
Також транспортні послуги надаються 6 районними територіальними центрами (Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Солом’янський та Шевченківський райони). Зокрема здійснюються перевезення дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та людей похилого віку до районних територіальних центрів, медичних та реабілітаційних установ. За звітний період 131 особа отримала 1 792 послуги з перевезення.
Додатково установами за звітний період 45 480 громадянам надано 59 172 заходи соціальної послуги інформування.
Крім цього відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1.06.2020 р. № 587 «Про організацію надання соціальних послуг» міський та районні територіальні центри надали соціальні послуги екстрено (кризово) 44 особам, які одночасно мали змогу отримати по декілька соціальних послуг, зокрема, 4 особам було надано догляд вдома, 2 особам – паліативний догляд, 8 особам – натуральну допомогу, 2 особам – представництво інтересів та 30 особам – транспортні послуги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux