Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий взяв участь у засіданні Президії Ради директорів підприємств, установ та організацій м. Києва, що відбулося на території Київського пивоварного заводу Carlsberg Ukraine

Опубліковано 13 липня 2023 року о 11:18
фото

Сьогодні всі ми так чи інакше беремо участь у протистоянні російській агресії. І українські промисловці та підприємці не лише вкладаються у нашу спільну перемогу, а й надають допомогу та підтримку постраждалим від війни. Хоча, багато з них переживають важкі часи: від початку війни за даними Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА кількість працюючих підприємств на території Києва зменшилася удвічі, на 30% впав індекс промислової продукції, на 31% знизився експорт, а надходження до міського бюджету від промислових підприємств знизилися на 15% у порівнянні з довоєнним рівнем. Все це не може не відобразитися і на соціальній сфері: багато людей залишилися без роботи, для багатьох українців Київ став новим домом після того, як війна відібрала у них майже все, багато киян, які працювали на промислових підприємствах столиці і забезпечували їх безперебійну роботу, стали на захист України.
Місто Київ з 2014 року, від самого початку збройної агресії росії проти України, послідовно реалізує муніципальну соціальну політику, спрямовану на комплексну підтримку ветеранів війни та членів їх сімей. Спочатку ця політика була направлена переважно на виплати матеріальних допомог, включаючи надання коштів або компенсацію коштів за дороговартісне лікування; житлове забезпечення; пільги на проїзд; пільги в освітній сфері дітям ветеранів; пільги з оздоровлення ветеранів війни та їх дітей у супроводі дорослого тощо.
З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України з’явилися нові виклики. Передусім, це спричинено різким зростанням кількості учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих, полонених та зниклих безвісти. Якщо до лютого 2022 року у місті Києві нараховувалося понад 31 000 ветеранів цієї війни та близько 400 загиблих та померлих учасників бойових дій, то станом на сьогодні ці цифри зросли в кілька разів і, попередньо, киян - учасників бойових дій нині налічується не менше 100 тисяч.
Тому ми скерували свої зусилля на створення єдиної ветеранської політики з сучасним підходом у питаннях реінтеграції та повернення до мирного життя ветеранів війни і членів їхніх сімей. Одним із перспективних напрямків такого підходу є реабілітація учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України.
Задля підвищення якості надання соціальних послуг учасникам бойових дій, членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України з ініціативи заступниці Київського міського голови з питань здійснення самоврядних повноважень Марини Хонди розроблено міську цільову Програму «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України» на 2023-2025 роки. Для повноцінної реінтеграції ветеранів у суспільстві, стимулювання розвитку ветеранських бізнесів, а також на виконання Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року в частині перетворення Києва у місто, відкрите для бізнесу, Програмою започатковано надання киянам - Захисникам і Захисницям України грантової допомоги на відкриття власного бізнесу.
Також ми створюємо єдиний потужний заклад соціального обслуговування киян – учасників бойових дій та членів їх сімей — комунальну бюджетну установу «Київський міський центр комплексної підтримки учасників бойових дій «КИЇВ МІЛІТАРІ ХАБ». Передбачено приєднання до даного закладу ще однієї локації в лівобережній частині міста Києва – кінотеатру «Промінь». «КИЇВ МІЛІТАРІ ХАБ» надаватиме весь комплекс послуг: це і психологічна реабілітація ветеранів та членів їх сімей, і соціальна та професійна адаптація, і сприяння професійній зайнятості, і підвищення конкурентоспроможності на ринку праці тощо
Ветеранська політика - це одна з тих сфер, яка вимагає від нас комплексного та різностороннього підходу. Центр підтримує ініціативи підприємств та організацій всіх форм власності, включаючи громадські та благодійні організації, що стосуються підтримки ветеранів війни, оскільки вони дозволяють об’єднати досвід, ресурси та зусилля з метою пошуку кращих рішень та їх реалізації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux