Головна  →  Події  →  18 вересня 2018

Міжвідомча робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати

14 вересня 2018 року відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві. Так, було заслухано керівників (представників) підприємств щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати  та заходи, що вживаються з метою його підвищення.
«Відмічу, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника по місту Києву постійно зростає та є найвищою серед регіонів України», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
За його словами, згідно останніх статистичних даних у липні 2018 року, порівняно з відповідними періодом 2017 року, номінальна заробітна плата штатних працівників зросла на 21,2% і становила 13 836 грн на місяць. Це в 1,5 рази перевищує середню заробітну плату по Україні за цей же період (9 170 грн) та у 3,7 рази вище рівня мінімальної заробітної плати.

За результатами засідання присутнім керівникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати в межах фінансових можливостей до розміру середньої заробітної плати по м. Києву за відповідним видом економічної діяльності, але не менше двох розмірів мінімальної заробітної плати.

Крім того, було доведено до відома інформацію про прийняте Урядом розпорядження щодо заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення від 5 вересня 2018 року. Зокрема, щодо посилення співпраці органів державної влади в питаннях виявлення фактів застосування нелегальної праці, а також посилення контролю за оформленням трудових відносин.

Перейти до спискуВерсiя для друку