Головна  →  Події  →  18 вересня 2018

Міська тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

14 вересня 2018 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулось засідання міської тимчасова комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

За попередніми даними станом на 1 вересня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту склав 155,1 млн грн, що на 10% (або на 14,2 млн грн) більше у порівнянні до попереднього місяця.
Зростання боргу відбулось за рахунок виникнення протягом серпня цього року боргів  із заробітної плати на 7 підприємствах на загальну суму майже 6 млн грн, а також зростання боргу на підприємствах-боржниках державної сфери на 15%  або 13,5 млн грн.

«Відмічу, що згідно оперативних даних на 10.09.2018.2018 в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
Серед державних установ, найбільшими боржниками залишаються підприємства, які входять до складу ДК «Укроборонпром» (36,5 млн грн або майже чверть від загального обсягу боргу по місту).

Зазначена ситуація, за участю представників Державного концерну «Укроборонпром», була розглянута на засідання комісії. Та за результатами були прийняті узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Перейти до спискуВерсiя для друку