Головна  →  Офіційні новини  →  22 серпня 2018

22 серпня 2018 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

22 серпня 2018 року відбулось засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок та Сторони роботодавців, управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій.

На засіданні предметом розгляду були наступні актуальні питання:

- реалізація підпрограми «Професійно-технічна освіта» міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2016-2018 роки»,  затвердженої на сесії Київради 03.03.2016 № 125/125;

- про збереження існуючих робочих місць та створення додаткового попиту на робочу силу, в тому числі шляхом створення нових робочих місць за рахунок реалізації інвестиційних та інфраструктурних проектів;

- щодо встановлення тривалості компенсації витрат роботодавцям на оплату праці працевлаштованих безробітних громадян – внутрішньо переміщених осіб.

По першому питанню представник Департаменту освіти і науки проінформувала про роботу, що проводиться в столиці в частині підготовки робітничих кадрів. Звернуто увагу, що з метою підвищення ефективності й подальшого розвитку системи професійно-технічної освіти упроваджено у професійну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів елементів дуальної форми навчання, проводиться робота по формуванню позитивного іміджу професійно-технічної освіти столиці, забезпеченню професійного зростання учасників навчально-виховного процесу, оновленню матеріально-технічної бази закладів професійної освіти, розпочато роботу з питань укладання договорів із комунальними підприємствами м. Києва з подальшим працевлаштуванням на них для наповнення місцевого бюджету та забезпечення столиці молодими робітничими кадрами тощо.

Акцентовано увагу, що лише завдяки послідовній і постійній співпраці із соціальними партнерами, підвищенню рівня відповідальності усіх зацікавлених сторін можливо ефективно реалізувати основну функцію закладів професійно-технічної освіти – забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованими робітниками в необхідних обсягах і напрямах.

За результатами обговорення другого питання порядку денного засідання, прийнято рішення, що при розгляді інфраструктурних та інвестиційних проектів включати вимогу щодо передбачення в них показника створення нових робочих місць та забезпечити інформування Київського міського центру зайнятості щодо укладених інфраструктурних та інвестиційних договорів, якими передбачається створення нових робочих місць, для сприяння укомплектуванню таких робочих місць за рахунок безробітних громадян.

Перейти до спискуВерсiя для друку