Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Кращі соціальні робітники Києва - Покликання – соціальна робота

Опубліковано 26 вересня 2023 року о 15:30

Соціальні робітники щодня дарують тепло своїм підопічним. В літню спеку, в тріскучі морози - завжди до них поспішають, забезпечують їх необхідними продуктами та ліками, допомагають з хатньою роботою, розповідають новини, адже для стареньких головне - спілкування, саме його не вистачає самотнім людям і найчастіше це, мабуть, найдієвіші ліки чи не від усіх хвороб.
Соціальна робота – це вияв милосердя, творення добра та турбота про ближнього не тільки через службові обов'язки, а й за велінням совісті та покликанням душі. Саме тому соціальний робітник — не лише професія, це покликання, найвищою нагородою за яке є людська повага та вдячність.
Однак професія соціального робітника досить складна. Щоб обслуговувати підопічних соціальний робітник має бути психологом, медичною сестрою, юристом, кухарем, економістом і головне - доброю людиною. Самотня людина, у якої є соціальний робітник, впевнена, що буде забезпечена всім необхідним, а її проблеми будуть вирішені. Соціальний робітник знаходить підхід до кожного підопічного, з часом заслуговує його довіру і поступово стає практично рідною людиною.

Саме такою людиною є соціальна робітниця – Овчар Надія Василівна, яка вже майже 12 років працює у відділенні соціальної допомоги вдома № 2 Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Голосіївського району м. Києва. Толерантна, добра, працьовита, завжди готова прийти на допомогу своїм підопічним, яких вона оточила увагою та турботою, завжди вислухає, дасть пораду.
А з яким теплом Надія Василівна говорить про своїх підопічних! Всі вони цікаві і непересічні, про кожного можна написати книгу. «Наталію Олегівну Савіну я знаю давно, ще з часу її роботи у нашому територіальному центрі, - розповідає Надія Василівна. - Вона 17 років займала посаду заступниці завідуючого відділення соціальної допомоги вдома № 2 Територіального центру, організовувала святкові вечори для співробітників відділення та підопічних Територіального центру, писала тексти пісень про соціальну допомогу підопічним. Наталя Олегівна - лауреат багатьох поетичних фестивалів, видала 7 книжок. Коли ж її здоров’я погіршилося, в 2022 році вона звернулася до нашого відділення соціальної допомоги вдома за допомогою, і я із задоволенням їй допомагаю».

Ольга Олександрівна Гудзенко - ще одна соціальна робітниця територіального центру соціального обслуговування Голосіївського району, яка щоденною працею підтверджує те, що соціальна робота – це її покликання.
Ольга Олександрівна має величезний досвід роботи у сфері надання соціальних послуг, адже працює соціальною робітницею відділення соціальної допомоги вдома № 3 Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Голосіївського району м. Києва з 2008 року. Це людина, яка дійсно працює за покликом душі, часом незважаючи на власні проблеми чи навіть хвороби, бо ж знає, що без неї її підопічним не обійтись.
Сьогодні Ольга Гудзенко надає соціальну послугу догляду вдома 10 підопічним згідно договору, затвердженого графіку та індивідуального плану надання соціальної послуги.

Війна стала справжнім викликом для кожного соціального робітника, адже професійна соціальна робота розширює напрями, методи і форми роботи, зростає навантаження, в тому числі і психологічне. Але завдяки турботі Надії Овчар, Ольги Гудзенко та інших соціальних робітників терцентрів міста їх підопічні відчувають себе захищеними у цей непростий для усіх час, своєчасно отримувають необхідну допомогу та соціальні послуги. Служіння обраній справі, почуття обов’язку, професійність, доброта та душевна щедрість соціальних робітників Києва заслуговують на найвищу повагу.

 Територіальний центр соціального обслуговування Голосіївського району

 5 листопада День працівника соціальної сфери


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux