Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Інформація щодо проблемних питань в роботі центрів стаціонарного догляду

Опубліковано 21 серпня 2023 року о 16:03

18 серпня відбулося чергове он-лайн засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб за участі директора Департаменту соціальної політики КМДА Руслана Світлого, заступників директора Департаменту Любові Ріяко, Світлани Назаренко, Галини Довганчин, керівників підвідомчих установ. Зокрема, йшлося про виконання Протоколу онлайн наради Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України щодо проблемних питань функціонування центрів стаціонарного догляду для людей старшого віку і людей з інвалідністю з числа ВПО, яка відбулась 9 серпня 2023 року.

На виконання доручення заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Марини Хонди Департаментом соціальної політики КМДА підготовлено проект листа з пропозиціями щодо вирішення низки питань, а саме:

1. З метою підвищення посадових окладів для соціальних працівників, лікарів, медичного персоналу, які забезпечують стаціонарний догляд в інтернатних закладах за постійними або тимчасово перебуваючими геріатричними /паліативними/ психоневрологічними хворими розглянути можливість щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

2. Розробити порядок та механізм для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з метою створення додаткових геріатричних ліжко-місць та об’єктів підтриманого проживання в місцевих громадах для внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО), в яких передбачити спрямування коштів на:

- реконструкцію, добудову, капітальний та поточний ремонт наявних приміщень;

- придбання матеріалів, обладнання та інвентаря для подальшого розміщення ВПО.

Умовами надання субвенції передбачити наявність:

- приміщення, наявність захисних споруд цивільного захисту;

- спроможність належного забезпечення функціонування установи за рахунок коштів місцевого бюджету;

- проектної документації та кошторисів, затверджених в установленому чинним законодавством;

- співфінансування напрямів у розмірі до 10 відсотків з місцевого бюджету.

Щодо надання соціальних послуг запропоновано розглянути питання про внесення змін до Закону України «Про соціальні послуги» в частині зобов’язання надання в територіальних громадах базової соціальної послуги.
Листом Київської міської військової адміністрації від 15 серпня 2023 року № 007-868 пропозиції було направлено до Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України, Міністерства економіки України та Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux