Головна  →  Події  →  26 жовтня 2018

В столиці виплачено 22,6 млн грн заборгованої заробітної плати

22,6 млн грн заборгованої заробітної плати (за серпень 2018 року та попередні періоди) було виплачено підприємствами-боржниками столиці.

Про це йшлося сьогодні на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у місті Києві.

Під головуванням Валентина Мондриївського та за участі представників ДК «Укроборонпром», Мінінфаструктури, Міністерства охорони здоров’я України були розглянуті питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, заходи, що вживаються з метою прискорення погашення заборгованості та недопущення її зростання на підприємствах-боржниках державного та приватного сектору економіки, які потрапили до переліку боржників протягом вересня 2018 р.

«Згідно оперативних даних станом на 22 жовтня 2018 в місті Києві відсутня прострочена заборгованість із виплати заробітної плати в бюджетних установах, які фінансуються з бюджету міста Києва», - відмітив Юрій Крикунов, заступник голови тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Проте, за його словами  загальна ситуація щодо стану виплати заробітної плати по місту Києву погіршилась. Станом на 1 жовтня 2018 року борг із виплати заробітної плати по місту склав 178,2 млн грн., що на 16,3% або на 25 млн грн більше у порівнянні до попереднього місяця.

Зростання боргу відбулось за рахунок виникнення протягом вересня цього року боргів  із заробітної плати на 10 підприємствах на загальну суму 12 млн грн, а також зростання боргу на 32 підприємствах-боржниках міста на загальну суму майже 15 млн грн.

В той же час, за результатами вжитих спільних заходів за оперативними даними протягом жовтня 2018 року підприємствами міста, які за попередніми даними органів державної статистики на 1 жовтня 2018 року значились в переліку боржників, було виплачено 22,6 млн грн заборгованої заробітної плати (за серпень 2018 року та попередні періоди).

За результатами засідання комісія прийняла узгоджені рішення направлені на усунення проблемних питань з метою прискорення погашення існуючих боргів із заробітної плати, до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску. Зокрема будуть направлені відповідні звернення до Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства інфраструктури України щодо сприяння у вирішенні питання погашення боргів на підприємствах-боржниках, які знаходяться в їх сфері управління. 

Перейти до спискуВерсiя для друку