Головна  →  Офіційні новини  →  18 жовтня 2018

У Дніпровському районі буде створено Центр комплексної реабілітації

У Дніпровському районі буде створено Центр комплексної реабілітації

Сьогодні на пленарному засіданні сесії Київради 78 депутатів підтримали Проект рішення про створення Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю у Дніпровському районі міста Києва.

Відтак буде створено сучасний заклад комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, які мешкають на лівобережній частині Києва. У новоствореному Центрі працюватимуть над всебічним розвитком дітей і молоді з інвалідністю та залучатимуть їх до активного соціального життя. Центр розрахований на 64 місця. Там функціонуватиме відділення ранньої реабілітації, трудової, психолого-педагогічної, фізичної реабілітації та медичного спостереження, а також служба соціального патронату.

«Наразі кількість дітей та молоді з інвалідністю до 35 років, які перебувають під наглядом працівників соціальних служб, закладів освіти та медицини в Дніпровському районі, складає більше 1,5 тисячі осіб. Центр надаватиме комплекс заходів з ранньої, психолого-педагогічної, трудової, фізичної реабілітації дітям з інвалідністю, дітям віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності. Залучення дітей до адаптації в соціумі відбуватиметься шляхом проведення свят, розваг та конкурсів. Також у закладі опікуватимуться особами віком від 18 до 35 років з порушенням опорно-рухового апарату, з неврологічними захворюваннями, з психічними розладами та з порушеннями зору і слуху», - зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Утримання Центру буде здійснюватись за рахунок бюджетних коштів щорічно, починаючи з 2019 року. Видатки враховуватимуть при складанні бюджетного запиту Дніпровською районною в місті Києві державною адміністрацією. Крім того, в планах звернутися до Київського міського фонду соціального захисту інвалідів за допомогою профінансувати придбання обладнання для новоствореного Центру, а також до благодійних організацій та фондів.

Перейти до спискуВерсiя для друку