КМДА Київська міська державна адміністрація


3 жовтня 2018

Відкриття відділення соціально-медичної реабілітації у Святошинському районі

2 жовтня в Києві відновило свою роботу після ремонту відділення соціально-медичної реабілітації дітей з дитячим церебральним паралічем, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки (вул. Чаадаєва, 3А) Територіального центру соціального обслуговування Святошинського району Києва.
Будівля не ремонтувалася приблизно 15 років з моменту відкриття даного відділення. А тепер тут створено всі необхідні умови для організації та проведення реабілітаційних заходів. Функціонують кабінет для проведення фізіотерапевтичних процедур та гідромасажу, зал лікувальної фізкультури, кабінет праці, сенсорна кімната, логопедичний та психологічний кабінети.
Відділення також обладнано ігровим і спортивним інвентарем, спеціальним фізіотерапевтичним обладнанням.
Завдяки Департаменту соціальної політики було придбанно сходовий гусеничний підйомник - інноваційнний, незамінний «помічник» для пересування інвалідів-візочників по сходах вгору і вниз, для подолання бордюрів, виступів та інших бар`єрів архітектури за допомогою супроводжуючої особи.

Наразі у закладі проходять реабілітацію 80 дітей з інвалідністю (на сьогодні це одне з найбільших відділень столиці): як у групах денного догляду, так і за індивідуальним графіком. Діяльність відділення спрямована на розвиток та коригування порушень розвитку дітей, навчання основним та побутовим навичкам, створення передумов для інтеграції у суспільство.
«Безумовно, соціальна сфера столиці має постійно розвиватися, удосконалюватися та надавати якісні послуги населенню, тому Київська міська влада планує розпочати процес створення єдиного реабілітаційного простору для дітей з інвалідністю», - коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

З урахуванням кращого світового досвіду і напрацювань Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, під єдиним організаційним та методологічним керівництвом планується створити мережу реабілітаційних відділень, груп денного перебування, тощо. До цих процесів мають бути залучені відділення ранньої реабілітації при районних територіальних центрах соціального обслуговування столиці в тому числі Святошинського району.

З нагоди відновлення роботи закладу за сприяння благодійного фонду Олександра Третьякова для маленьких відвідувачів було підготовлене театралізоване свято та подарунки.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.