КМДА Київська міська державна адміністрація


24 липня 2018

Робоча група з питань легалізації зайнятості та заробітної плати

      У Київській міській державній адміністрації 23 липня 2018 року відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві. На засіданні було заслухано керівників (представників) підприємств щодо причин низького рівня розміру середньої заробітної плати  та заходи, що вживаються з метою його підвищення, а також значного скорочення працівників.

         Крім того, з урахуванням доручень Уряду та протокольного рішення засідання Урядової міжвідомчої робочої групи від 19 квітня 2018 щодо активізації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, розглянуто питання про виконання протягом ІI кварталу 2018 року Плану спільних заходів щодо легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин із найманими працівниками в м. Києві на 2018 рік.

   За результатами засідання присутнім представникам суб’єктів господарювання надано рекомендації щодо поступового підвищення рівня заробітної плати в межах фінансових можливостей до розміру середньої заробітної плати по м. Києву за відповідним видом економічної діяльності, але не менше двох розмірів мінімальної заробітної плати. Таким чином члени міжвідомчої робочої групи та Районні державні адміністрації продовжують роботу щодо виконання Плану заходів.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.