КМДА Київська міська державна адміністрація


24 липня 2018

Екскурсія в рамках реабілітаційного табору «Екотест»

      19 липня 2018 року в рамках програми літнього реабілітаційного табору «Екотест» Київського центру незрячих та Українського міжнародного інституту сліпих відбулася екскурсія в ботанічний сад  Київського національного університету ім. Т. Шевченка, де екскурсанти прогулялися територією науково-дослідної частини ботанічного саду з використанням рельєфно-графічної карти. В екскурсії взяли участь 20 киян та гостей столиці з глибокими порушеннями зору.

      Екскурсія почалась буквально з холу станції метро «Університет», де й було місце  збору. Учасники продовжили відпрацьовувати методики горизонтальної тростини з модифікаціями. На цей раз замість двох чеських тростин, було використано телескопічну конструкцію «вудлиська» довжиною понад 3 метри.

      На службовому вході екскурсійну групу вже чекала професійний екскурсовод, яка коротко розповіла про територію ботанічного саду, його історію та основні  напрямки досліджень. Далі відбулись ознайомлення з рельєфно-графічною картою ботанічного саду та цікава прогулянка з розповіддю про колекції рослин тропіків та субтропіків із можливістю дотикового ознайомлення з окремими об’єктами. Екскурсантам надавався професійний супровід волонтерів, зокрема Юківської Аліни - інструктора із супроводу, магістрантки кафедри тифлопедагогіки.

      «Проведення подібних реабілітаційно-рекреаційних заходів, на мою думку, важлива справа.  І це лише початок. Хороший початок Київського центру незрячих. Ми набуваємо безцінний досвід індивідуальної і групової практичної роботи з незрячими людьми, відпрацьовуємо нові методики супроводу, розвитку мобільності. Ми реалізуємо себе, наближаємось до конкретної людини з проблемами  здоров’я та її потреб, ми переходимо від слів і теорії до практичних спільних справ із партнерами, як от і сьогодні з Ботанічним садом ім. Фоміна та музеєм в темряві « Третя після півночі» - зазначає керівник програми Юрій Войтюк,  кандидат біологічних наук, заслужений працівник освіти України, доцент кафедри тифлопедагогіки НПУ ім. М. П. Драгоманова.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.