Головна  →  Події  →  11 червня 2018

Засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради

07 червня 2018 року відбулось засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради за участю представників Сторони виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Сторони профспілок та Сторони роботодавців, Київського міського центру зайнятості.

На засіданні предметом розгляду були наступні питання:

1. Прогнозні показники попиту у кваліфікованих робітниках – випускниках закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2018 року для задоволення потреб столичного ринку праці та забезпечення їх першим робочим місцем.

2. Обговорення проекту розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху».

По першому питанню представник Департаменту освіти і науки, молоді та спорту проінформувала про роботу, що проводиться в столиці в частині підготовки робітничих кадрів. Звернуто увагу, що з метою підвищення ефективності й подальшого розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти упроваджено у професійну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів елементів дуальної форми навчання, оновлено склад Регіональної ради з питань професійно-технічної освіти у м. Києві, розпочато роботу з питань укладання договорів із комунальними підприємствами м. Києва з подальшим працевлаштуванням на них для наповнення місцевого бюджету та забезпечення столиці молодими робітничими кадрами тощо. Серед основних проблем працевлаштування випускників професійних (професійно-технічних) навчальних закладів відмічено: застарілу матеріально-технічну базу закладів освіти, невідповідність програм підготовки вимогам роботодавців, проходження виробничої практики учнями професійно-технічних навчальних закладів.

За результатами обговорення другого питання порядку денного засідання, Сторона профспілок висловила категоричне заперечення проти підвищення з 14 липня 2018 року тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі руху. Прийнято рішення щодо продовження вивчення питання доцільності та обґрунтованості підвищення тарифів на послуги з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом з метою знаходження компромісного варіанту вирішення зазначеного питання.

Перейти до спискуВерсiя для друку