КМДА Київська міська державна адміністрація


31 травня 2018

Київрада планує виділити додаткові кошти громадським організаціям для проведення загальноміських соціальних заходів

У столичній мерії хочуть виділити додаткові кошти на проведення загальноміських соціальних заходів. Сьогодні депутати постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту погодили внесення змін до програми «Соціальне партнерство» на 2016-2018 роки.

Мова йде про виділення коштів з міського бюджету для забезпечення проведення на належному рівні державних свят, визначальних та пам'ятних дат.

“Цим проектом рішення ми коригуємо суму для надання фінансової підтримки з бюджету міста на забезпечення та проведення загальноміських соціальних заходів. Мова йде про плюс 8% до визначеної раніше суми на 2018 рік. Відтак загальна цифра фінансування програми “Соціальне партнерство” становить трохи більше 23 мільйонів гривень. Я хочу нагадати, що нещодавно у мерії переглянули механізм надання фінансової підтримки громадським організаціям з міського бюджету. Згідно з рішенням, відбір ГО передбачає реалізацію розроблених ними проектів та буде здійснюватися винятково на конкурсній основі”, – директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Відтак, згідно з Програмою, цьогоріч планується виділити громадським організаціям осіб з інвалідністю 5,6 млн грн та 7 млн грн громадським організаціям ветеранів. Також близько 1,2 млн грн заплановано для підтримки Київського міського та районних відділень Товариства Червоного Хреста України на програми медико-соціальної допомоги одиноким громадянам похилого віку та інвалідам. Таку ж суму пропонується виділити Центру захисту дітей “Наші діти”. Окрім того, на проведення 16 загальноміських соціальних заходів до державних свят та визначних дат передбачено 6,3 млн грн.

Проект рішення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.