Головна  →  Офіційні новини  →  31 травня 2018

У КИЄВІ ПЛАНУЮТЬ ПРАЦЕВЛАШТОВУВАТИ ПОНАД 10 ТИСЯЧ БЕЗРОБІТНИХ ЩОРОКУ

У столиці планують працевлаштовувати понад 10 тисяч безробітних щороку. Такі цифри прописано в Програмі зайнятості населення міста Києва на 2018-2020 роки. Документ сьогодні уже підтримали депутати постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.
У мерії кажуть, що наразі основними проблемами, які існують на столичному ринку праці, є дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили й недостатні можливості підвищення кваліфікаційного рівня працівників. Окрім того, наявні проблеми молодіжного безробіття, тіньової зайнятості та виплати заробітної плати “в конвертах”.
“У результаті реалізації даної Програми очікується підвищення зайнятості населення до 62,6%. Разом з тим, рівень безробіття киян віком від 15 до 70 років знизиться до 6,1%. За допомогою столичної служби зайнятості планується працевлаштувати щороку більше 10 тисяч безробітних. А професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації проходитимуть 4,3 тисячі непрацевлаштованих осіб. Хочу зазначити, що незважаючи на складні процеси, які відбуваються соціально-економічній сфері держави, ситуація на столичному ринку праці залишається однією з найкращих у регіоні”, - зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
За його словами, завдяки реалізації Програми зайнятості у 2017 році було прийнято на роботу на створені нові робочі місця 73 тисячі осіб (прогнозний показник виконано на 104,2%). Окрім того, за допомогою служби зайнятості минулого року було працевлаштовано понад 10,1 тисяч безробітних (прогнозний показник виконано на 109,5%). Загалом у столиці найнижчий показник навантаження на 10 вільних робочих місць — 14 осіб, у той час як по Україні — 70 громадян.
Фінансування запропонованої програми буде здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету, передбачених в рамках програми “Турбота. Назустріч киянам” та Фонду на випадок безробіття.

Перейти до спискуВерсiя для друку