Головна  →  Події  →  10 травня 2018

Нарада з питань легалізації трудових відносин

3 травня у Департаменті соціальної політики відбулась робоча нарада щодо обговорення питання активізації та координації спільної роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю.

У нараді взяли участь представники Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Державної фіскальної  служби у м. Києві, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, Головного управління Національної поліції в м. Києві та Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Присутні обговорили запропоновані пропозиції щодо координації роботи по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю з метою забезпечення організації виконання відповідних доручень Кабінету Міністрів України.


За результатами було прийнято рішення створити міжвідомчу мобільну робочу групу з метою запровадження проведення спільних рейдів-обстежень суб’єктів господарської діяльності (юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю) з метою виявлення працівників, з якими трудові відносини офіційно не оформлені, у т.ч. тематичних рейдів, зокрема: «будівництво», «перевізники»;    «торгівля»,  «надання послуг» тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку