Головна  →  Офіційні новини  →  27 квітня 2018

Зміни у програмі "Турбота. Назустріч киянам" на 2018 рік

Зміни у програмі "Турбота. Назустріч киянам" на 2018 рік

89 голосами "за" депутати Київради підтримали внесення змін до Київської міської цільової програми "Турбота. Назустріч киянам" у 2018 році. 

Таким чином обсяг коштів на виконання програми збільшено до 1,75 мільярдів гривень. Зокрема, збільшено видатки у 2018 році на наступні заходи:

- надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим верствам населення та киянам, які опинилися в складних життєвих обставинах (за зверненнями киян). Збільшилась кількість осіб, які звертаються за допомогою (25,4 тис. осіб);  
- збільшення закупівлі засобів гігієни (памперси, пелюшки, урологічні прокладки) – 83,3 тис. одиниць;
- збільшення закупівлі засобів реабілітації та пересування – 8,1 тис. одиниць;
- збільшення закупівлі  ортопедичного взуття – 6,2 тис. одиниць.
- надання щомісячної матеріальної допомоги дітям з інвалідністю окремих категорій. Збільшилась кількість осіб (до 200 осіб).
- збільшення майже у 2,5 рази кількості ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, дітей війни та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що будуть оздоровлені у 2018 році (2,4 тис. осіб). У 2016 році планувалося оздоровити 1,0 тис. осіб.
- збільшення майже в 1,8 разів кількості дітей киян-учасників АТО та добробатів (чий статус прирівняно до учасників АТО), віком до 7 років (у супроводі матері, батька або особи, яка замінює батьків), що будуть оздоровлені у 2018 році (1,5 тис. осіб);
- забезпечення надання соціальних послуг установами, закладами соціального захисту, створеними за рішеннями місцевих органів влади (пов’язана переважно із збільшенням розміру мінімальної заробітної плати, підвищення тарифів на тепло-, енергоносії тощо);
- встановлення окремим пільговим категоріям населення лічильників холодного та гарячого водопостачання (передбачено Департаменту житлово-комунальної інфраструктури 6,8 млн грн. У 2016 році кошти не передбачались).
- збільшення майже в 1,3 рази видатків на компенсацію витрат КП "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян (1 024,3 млн грн). У 2016 році планувалося 807,9 тис грн.

Окрім зазначених вище заходів програму "Турбота. Назустріч киянам" доповнено новими заходами:

 - часткова компенсація витрат окремим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності (в сумі 100,0 млн грн для 275,4 тис. осіб);

- забезпечення постільною білизною громадян, які не здатні до самообслуговування, мають V групу рухомої активності (в сумі 737,6 тис грн для 1,3 тис. осіб).
- надання інших пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства (компенсація за самостійне санаторно-курортне лікування; щомісячна виплата грошової компенсації витрат на автомобільне паливо з розрахунку 50 літрів високооктанового бензину; капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир) (в сумі 5,8 млн грн).

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку