КМДА Київська міська державна адміністрація


10 листопада 2017

На зимовий період у столиці організують соціальне патрулювання

На зимовий період, із 1 грудня 2017 року до 1 квітня 2018 року, у столиці буде організовано соціальне патрулювання та створено міський оперативний штаб допомоги бездомним особам та координації соціального патрулювання в місті Києві у зимовий період. Керівником штабу визначено заступника голови Київської міської державної адміністрації Миколу Поворозника. Підписано розпорядження КМДА № 1405 від 07.11.2017 р.
До cкладу міського оперативного штабу увійшли: заступник керівника міського оперативного штабу, директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов, представники 10-ти районних в місті Києві державних адміністрацій, Департаменту суспільних комунікацій, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві, Будинку соціального піклування, Департаменту соціальної політики, ГУ Національної поліції в м. Києві, Департаменту міського благоустрою, Департаменту охорони здоров’я, Департаменту патрульної поліції, Центру обліку бездомних громадян.

«Наразі затверджено відповідний план заходів щодо забезпечення діяльності виїзних бригад для здійснення соціального патрулювання у зимовий період. Зокрема, Департамент соціальної політики КМДА, Будинок соціального піклування, Центр обліку бездомних громадян визначать місця роботи виїзних бригад та затвердять графік їхньої роботи. Департамент охорони здоров’я забезпечить надання медичної допомоги бездомним особам у лікувальних установах», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, районні в місті Києві державні адміністрації, Департамент соціальної політики на базі районних установ соціального захисту населення та територіальних центрів обслуговування пенсіонерів на вказаний період створять банки одягу та взуття для бездомних осіб і проведуть їх наповнення, залучивши до цього спонсорську, благодійну та гуманітарну допомогу від установ, громадських організацій, громадян. Окрім того, буде наповнено банк одягу Будинку соціального піклування.

«На базі Будинку соціального піклування створять виїзні бригади для здійснення соціального патрулювання в зимовий період. За несприятливих погодних умов у зимовий період буде збільшено на 30% ліжко-місць у Будинку соціального піклування (вул. Суздальська, 4/6), Київському центрі соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання (с. Ясногородка Вишгородського району Київської області)», – зазначив заступник голови КМДА.

Відповідно до розпорядження, районні в місті Києві державні адміністрації утворять штаби координації соціального патрулювання в зимовий період та затвердять їх склад і заходи щодо роботи з бездомними особами.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.