КМДА Київська міська державна адміністрація


27 жовтня 2017

Особливі діти зустрілися з американськими знаменитостями

Особливі діти зустрілися з американськими знаменитостями

До Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю завітали зіркові гості світового масштабу: особистий дизайнер Майкла Джексона – Кіт Холман (Keith Holman) та легендарна американська співачка Мері Вілсон (Mary Wilson).

Зустріч відбулась у рамках Благодійного Віденського балу, в якому приймуть участь 10 вихованців даного Центру. Про це розповів директор Департаменту соціальної політики, якому підпорядковується установа, Юрій Крикунов.

«Візит набув великого ажіотажу, окрім дітей та їх батьків залу заповнили представники медіа.  До приходу візитерів діти побували на майстер-класі, де з допомогою працівників Центру встигли приготувати печиво для іменитих гостей», - коментує Юрій Крикунов.

Організатори зустрічі розповідають, що на дегустації смаколиків сюрпризи не закінчилися: Мері Вілсон виконала для аудиторії пісню зі свого репертуару, в свою чергу, талановита підопічна Центру Діана Степанчук презентувала їй власне виконання.
«Спочатку я дуже хвилювалася і мені було важко співати, але потім я поспілкувалася з Мері і зрозуміла, вона – дуже добра жінка! Вона була до мене дуже уважною і навіть поцілувала мене в щічку. Тепер у мене є багато фото з нею», - зізналася Діана.
Художник-початківець Ярослав Заруцький, який теж займається у Центрі реабілітації, подарував заморським гостям по картині, які він спеціально намалював для цього заходу. Хлопчик зазначив, що ці малюнки – від усіх дітей з інвалідністю й від нього особисто.
«Мені було цікаво зустрітися з такими особливими гостями, я використав своє знання англійської мови. Я намалював картини, які символізують Україну. Хочу, щоб вони нагадували гостям про цей візит. На звороті кожного малюнка я написав вітання англійською мовою, сподіваюся, їм це сподобається», - прокоментував Ярослав.
А вихованці Центру Волох Поліна та Юшко Андрій презентували гостям власноруч зроблені метелик та ляльку-балерину, до яких прикріпили й власні побажаннями. Мері Вілсон з посмішкою заявила, що їй дуже сподобалися ці душевні дитячі творіння!
Співачка охоче спілкувалася з дітьми, робила з ними «селфі» і знімала подію на власний смартфон – для особистого архіву.

Для того, аби враження залишилися не лише на знімках й текстах, у залі встановили прозору скриньку, на якій всі бажаючі могли залишити кольоровий відбиток своєї долоні. Діти охоче бавилися з фарбою, прозорий контейнер враз набув помаранчевого й жовтого кольорів. Мері та Кіт активно долучилися до творчості, тепер малюнки їх долонь назавжди залишаться у Центрі для особливих дітей.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.