Головна  →  Офіційні новини  →  9 жовтня 2017

У ногу з часом: ІТ-спеціалізація для підлітків з інвалідністю

З 4 жовтня 2017 року на базі Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю розпочався другий семестр занять з програмування для вихованців.

Починаючи з 24 квітня, на базі Центру, щодня від понеділка до суботи, 34 дитини з інвалідністю протягом двох місяців освоювали базовий курс “Основи програмування”.

Після літніх канікул навчання поновилися, і тепер, після освоєння основних знань з програмування, на вихованців Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю чекає спеціалізація, тобто більш глибоке вивчення ІТ-напрямків (Java, Python, Front-End), що дозволить дітям в подальшому створювати власні програми, веб-сайти, ігри тощо.
Це стало можливим завдяки тому, що у вересні 2017 року розпочалась 3-х стороння співпраця: між МБФ «Життя з Надлишком», БФ «Благодійна Школа «Розумне Майбутнє» та Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю, спрямована на поліпшення становища дітей з інвалідністю в Україні через надання можливості отримати знання і розвиватися в сфері ІТ.

Партнерами та досвідченими викладачами було розроблено курс навчання, особливості та зміст учбової програми, визначено вимоги до віку слухачів та наявності необхідної підготовки та навичок.

Міжнародний благодійний фонд "Життя з надлишком" надає свій перший грант для вихованців Центру, які безкоштовно будуть вивчати програмування в рамках проекту "Smile to Future".

Під час навчання діти також можуть “підтягнути” знання англійської мови, адже тестування та іспити на курсах будуть саме цією мовою, власне, як і мова професійного програмування.
“Безкоштовні комп’ютерні курси для мого сина — це  перспективна платформа для розвитку у всіх планах: комунікаційний, інтелектуальний та особистісний. Адже діти в групах вчаться не лише комп'ютерній грамотності, а й грамотності ділового спілкування” — мама 17-річного слухача курсів Даніїла, Ірина Дем’яненко.

“Це чудова ідея — започаткувати комп’ютерні курси для наших “особливих” дітей. Оскільки я зараз не працюю, безкоштовні курси — це велика радість і можливість завести нові знайомства для мого сина, а ще отримати корисні навички та знання...” - мама 14-річного Ігоря, Наталя Холод.

Після випуску першого курсу із програмування Центр разом із партнерами на початку 2018 року планує набирати наступну групу дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку