Головна  →  Події  →  28 вересня 2017

Дивосвіт українського мистецтва

27 вересня 2017 року в Київському пансіонаті ветеранів праці відбулась презентація першого об‘єкту із серії “Дивосвіт українського мистецтва”. Цей проект передбачає оздоблення Петриківським розписом різних локацій міста Києва. Проект реалізує соціальна ініціатива “UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва”.

 Відкриття такого мальовничого об’єкту було присвячено Міжнародному дню ветеранів та людей похилого віку. Всі учасники та гості цього заходу мали змогу приєднатися до майстер-класу з Петриківського розпису. Активісти проекту продемонстрували різні техніки розпису та розповіли про цікаву й оригінальну символіку українського декоративного мистецтва, показали де і як наші предки застосовували ці символи.

 “UAMAZE. Дивосвіт українського мистецтва” – це соціальна ініціатива, яка займається популяризацію найколоритніших доробків народного декоративного мистецтва України. Діяльність проекту спрямована на те, щоб культурна спадщина ставала сучасною та відомою не тільки в Україні, але й у всьому світі. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку