Головна  →  Офіційні новини  →  18 серпня 2017

Особлива школа для батьків

З вересня 2017 року стартує проект під назвою “Формування у батьків знань та навичок з індивідуальних потреб в реабілітації власних дітей з функціональними обмеженнями та їх соціальної адаптації”.
Через серйозні соціальні, комунікаційні, бюрократичні труднощі сім'ї, які виховують дітей з інвалідністю, дуже часто емоційно закриті, матеріально незахищені, фізично та морально виснаженні. Такий стан речей в більшості випадків приводить до того, що  батьки під час реабілітації не стають активними учасниками реабілітаційного процесу дитини, що шкодить в першу чергу дитині.

Розуміючи це, фахівці Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю спільно з благодійною організацією «Позитивні жінки» з вересня 2017 року започатковують спільний проект під назвою: “Формування у батьків знань та навичок з індивідуальних потреб в реабілітації власних дітей з функціональними обмеженнями та їх соціальної адаптації”.

Метою цього проекту, який підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), є навчання батьків правильно доглядати за дитиною з особливими потребами. В кінцевому результаті це навчить і саму дитину самообслуговуванню, що допоможе їй в повсякденному житті.

Таким чином на базі Київського міського центру  реабілітації дітей з інвалідністю* буде створено навчальний тренінговий центр для батьків, до якого долучено три спеціальні тренери та один міжнародний експерт. Вони протягом трьох днів навчатимуть сім’ї (тата чи маму) оволодінню навичками самообслуговування та мобільності, діяльності в повсякденному житті (догляд за власним тілом, приготування їжі, здійснення розрахункових платежів в магазині, догляду за побутом та домашніми тваринами тощо). По завершенню навчання "батьки-студенти" складатимуть практичні іспити, аби визначити рівень умінь та навичок, які вони отримали в результаті навчання.

Загалом цим проектом буде охоплено 40 сімей, які виховують дітей з особливими потребами. А в подальшому тренінговий центр не завершить свою роботу, а завдяки створеній навчальній програмі, до нього будуть приходити навчатися й інші сім’ї.

Для довідок:  Київський міський центр  реабілітації дітей з інвалідністю знаходиться за адресою вул. Олени Теліги 37-Г. Контактні телефони: 467-22-44, 467-11-88

Перейти до спискуВерсiя для друку