Головна  →  Офіційні новини  →  15 серпня 2017

Будні пансіонату ветеранів праці

Київський пансіонат ветеранів праці — стаціонарна соціально-медична установа для постійного проживання громадян поважного віку, ветеранів війни та праці, людей з інвалідністю. Адже вони потребують особливого догляду та побутово-медичного обслуговування.

 

Пансіонат знаходиться у лісопарковій зоні Деснянського району міста Києва та займає площу 4 гектари. Це дає змогу проводити різні культурно-масові заходи на свіжому повітрі. Наприклад, нещодавно для жителів пансіонату був організований музично-літературний вечір за участю самих підопічних. Вони співали пісні під баян, читали авторські вірші та просто насолоджувались чудовим літнім днем.

Ветерани пансіонату регулярно беруть участь у різних культурних заходах. Так минулий тиждень найактивніші жителі пансіонату провели готуючись до заходу в честь Дня незалежності України, який відбудеться 24 серпня. А на вихідних поціновувачі творчості мали можливість займатися арт-терапією у творчій майстерні пансіонату. Також в пансіонаті діє бібліотека та читальна зала.

Не дивлячись на те, що заснований Київський пансіонат ветеранів праці ще 1971 року, тут є все необхідне для  створення найкомфортніших умов для його мешканців. Розрахований пансіонат на 300 підопічних. Всі вони забезпечені чотириразовим дієтичним харчуванням, медичним та побутовим обслуговуванням. В житлових кімнатах є балкон та необхідні побутові зручності.

Довідково:
Ветеранами  праці  визнаються  громадяни,  які  працювали  на підприємствах,  в  установах,  організаціях, об'єднаннях громадян, фізичних  осіб,  мають  стаж  роботи 40 років - для чоловіків і 35 років  -  для жінок.  Відповідно до Законодавства України держава гарантує кожному ветерану праці та громадянину поважного віку належний рівень життя, задоволення різноманітних життєвих потреб, подання різних видів допомоги.

Перейти до спискуВерсiя для друку