КМДА Київська міська державна адміністрація


8 серпня 2017

До бюджету Києва надійшло додатково 8 млн. грн.

До бюджету Києва надійшло додатково 8 млн. грн.

Протягом січня-червня 2017 року за рахунок підвищення рівня заробітної плати до бюджету столиці додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі майже 8 млн грн.

Такий показник озвучив директор Департаменту соціальної політики КМДА  Юрій Крикунов під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості та заробітної плати, забезпечення дотримання державних гарантій з оплати праці в місті Києві.

Протягом  січня – червня 2017 року  підрозділами  з питань праці міста:

- в рамках контролю щодо дотримання мінімальних державних гарантій з оплати праці проведено аналіз ситуації на 305 підприємствах;

- до контролюючих та правоохоронних органів передано інформацію по 137 підприємствах для вжиття заходів реагування до посадових осіб підприємств за порушення норм чинного трудового законодавства.

За результатами вжитих спільних заходів та контрольно-перевірочної роботи територіальними органами Державної фіскальної служби м. Києвабуло :

-   виявлено та залучено до оподаткування майже 1,8 тис. найманих осіб, не оформлених належним чином працедавцями (до бюджету додатково надійшло 0,7 млн. грн податку з доходів фізичних осіб та 0,9 млн. грн єдиного соціального внеску);

-   залучено до державної реєстрації понад 2,7 тис. фізичних осіб (сума сплачених ними податків склала 1,5 млн грн);

-   за рахунок проведеної індивідуальної роз’яснювальної роботи підвищили рівень заробітної плати понад 1,2 тис. суб’єктів господарювання;

-   за результатами проведених 43 перевірок у 36 суб’єктів господарювання виявлено порушення чинного законодавства (загальна сума додатково нарахованого податку на доходи фізичних осіб склала майже 4,4 млн грн та понад 1,4 млн грн єдиного соціального внеску).

За результатами розгляду звернень громадян, інформація щодо фактів

виплати неофіційної заробітної плати або не належного оформлення трудових відносин, направляється до міських підрозділів Державної фіскальної служби Державної служби з питань праці та Національної поліції України.

Завдяки активній позиції міської влади в столиці регулярно проводиться відповідна робота, спрямована на становлення та розвиток цивілізованого ринку праці, вживаються заходи щодо легалізації заробітної плати та виведення заробітної плати з “тіні”.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.