Головна  →  Події  →  7 серпня 2017

Паломництво історичними місцями Києва Ново-Білицького психоневрологічного інтернату

Нещодавно мешканці Ново-Білицького психоневрологічного інтернату відвідали чудові історичні місця столиці. У рамках імпровізованого паломництва підопічні інтернату побували у справжніх місцях сили.

Спочатку вони відвідали Михайлівський Золотоверхий монастир, в якому дізналися, що під час силового розгону Євромайдан, в ніч на 30 листопада 2013 року, частина людей, які втекли від підрозділу міліції «Беркут», знайшла прихисток на території монастиря. А семінаристи із Київської православної богословської академії допомагали мітингувальникам чим могли: ходили на нічні чергування, приносили медикаменти, робили чай, носили гарячу воду…

Далі паломники зупинились біля Софіївського собору – пам’ятки української архітектури та монументального живопису 11—18 століть, одну з небагатьох уцілілих споруд часів  Київської Русі та одну з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії.

В Андріївській церкві підопічним розповіли про її історію та відомого архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, за чиїм проектом і збудована ця велична пам'ятка архітектури.

І на останок мешканці інтернату побували біля пам’ятника князю Володимиру на Володимирській гірці та дізналися декілька легенд, пов'язаних з цим пам'ятником, який прекрасно вписався в яскраві та живописні панорами нашого міста.

Повертаючись назад, підопічні Ново-Білицького психоневрологічного інтернату всю дорогу ділилися своїми враженнями про побачене. Таке маленьке паломництво надихнуло інтернатівців та наповнило їх гордістю за свою історію та Батьківщину.

Перейти до спискуВерсiя для друку