Головна  →  Офіційні новини  →  25 липня 2017

Французи висловили своє захоплення Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю

Французи висловили своє захоплення Київським міським центром реабілітації дітей з інвалідністю

"Навіть у Франції ми не бачили закладу даного напрямку такого сучасного рівня!" – діляться враженнями французькі гості після відвідування Київського центру реабілітації дітей з інвалідністю.

Сьогодні, 25-го липня, французька делегація проекту Twinning відвідала Центр, щоб ознайомитись з його роботою. Гості зауважили, що навіть у Франції вони не бачили закладу даного напрямку такого сучасного рівня! І дуже здивовані побачити таку реабілітацію саме в Україні.

Гостями Центру стали: Бернард Лаборель та Маргарита Кропівницька – постійні радники проекту;  експерти - Женев’ева Семпере-Бріан та Філіпп Фонк, а також радник Міністра охорони здоров’я України Яна Когут.

Міністерство соціальної політики України, за підтримки європейських партнерів, 18 травня 2017 року розпочало проект Twinning. Цей проект, бенефіціаром якого є Україна, зокрема Міністерство соціальної політики, фінансується Європейським Союзом, і з Європейської сторони реалізується французькою агенцією міжнародного технічного співробітництва Експертиз Франс. Головною метою проекту є підтримка органів влади України в розробці законодавчих та адміністративних засад для запровадження системи раннього втручання та реабілітації дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримати інвалідність.

Протягом двох років європейські експерти будуть підтримувати українські органи влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях, а також працювати з професіоналами, родинами дітей з інвалідністю, неурядовими організаціями та іншими зацікавленими сторонами для покращення роботи з родинами з дітьми з інвалідністю або з ризиком інвалідності.

Фото

Перейти до спискуВерсiя для друку