Головна  →  Офіційні новини  →  9 червня 2017

СТВОРЕННЯ ЦЕНТРУ РЕАБІЛАТІЦІЇ НЕЗРЯЧИХ

Зустріч №2
7 червня, відбулась друга організаційна зустріч щодо створення Центру реабілітації незрячих.
Директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов запропонував власне бачення структури цього Центру:
1. Спостережна рада. Вона включатиме 3 групи: 
– депутатський корпус (по одному представнику від кожної фракції Київради);
– представництво департаментів столиці (по одному представнику від кожного департаменту: економіки і фінансів, освіти і науки, охорони здоров’я, соціальної політики, молоді та спорту, можливо транспорту);
– громадськість (близько 50% від загальної кількості учасників Спостережної ради, тобто не менше 11 осіб).
2. Виконавчий директор/директор .
3. Дирекція/адміністрація.
4. Відповідні підрозділи.

Навіщо депутатський корпус?
Якщо керівництво Центру прийматиме рішення, які потім необхідно виносити в сесійну залу, то даний заклад вже матиме підтримку цього рішення в кожній депутатській фракції.

Навіщо представники департаментів?
Аналогічна ситуація. За необхідності прийняття певних організаційно-правових рішень, представники департаментів, які входитимуть до Спостережної ради, відіграватимуть роль провідників у своїх підрозділах.

Коли Спостережна рада (у такому складі) прийме спільне рішення, то у такого рішення буде величезний шанс швидко пройти через всі щаблі влади. 
Юрій Крикунов наголошує, що рішення Спостережної ради будуть важливіші та пріоритетніші за рішення Департаменту соціальної політики.
"Організаційно-правова форма, яку я вважаю за доцільне взяти за основу Центру реабілітації незрячих – неприбуткова комунальна установа. І при ній, за необхідності, забезпечити існування госпрозрахункових підрозділів, громадських організацій або підприємств, які на договірних основах зможуть надавати додаткові послуги", - резюмує директор Департаменту Юрій Крикунов.
Отож підсумками зустрічі було прийняття найважливішого рішення на даному етапі: до завтра (9.06.2017) сформувати робочі групи та розпочати роботу за такими напрямками:
1. Створення статуту Центру.
2. Розробка концепції, напрямків діяльності Центру (це буде найскладніша та найобширніша підгрупа).
3. Організація та логістика.
Всім, хто був присутній на зустрічі або має бажання та ресурси долучитись до створення Центру, проте не зміг прийти – надсилайте свої заявки на участь у робочих підгрупах за електронною адресою: [email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку