КМДА Київська міська державна адміністрація


9 червня 2017

ІНТЕРНАТНІ ЗАКЛАДИ БУДУТЬ РЕФОРМУВАТИСЬ

7 червня на засіданні робочої групи з питань реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» представники Департаменту соціальної політики, спільно з іншими учасниками робочої групи, розглянули та ухвалили проект Регіонального плану реформування інтернатних закладів. 

Директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов резюмував:
- Реформування відбудеться в системі надання діагностично-консультативних послуг та психолого-педагогічного супроводу дітям с особливими потребами та їхнім сім’ям. 
 - Планується здійснити першочергові заходи щодо поширення інклюзивного навчання у дошкільних, загальноосвітніх та професійних навчальних закладах. 
 - Ключовим напрямком програми є забезпечення безбар’єрного доступу дітей з інвалідністю до закладів освіти.
"Також ми будемо розвивати сімейні форми виховання. Адже більш правильної форми виховання ніж родина (або умови родинного середовища) на сьогодні не існує", - наголосив Юрій Крикунов. "Не менш важливим напрямком для нас також є створення нової, досконалішої системи навчання персоналу. Ці та низку інших завдань ми сформували перед собою в рамках реалізації проекту", - коментує директор Департаменту. 
Варто зазначити, що під час реформації по кожному інтернатному закладі рішення буде прийматись окремо, з урахуванням всіх деталей та особливостей.
Такий непростий напрямок деінституалізації, який взяла країна, передбачає декілька років серйозної та клопіткої праці. 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.