КМДА Київська міська державна адміністрація


18 травня 2017

В СТОЛИЦІ БУДЕ СТВОРЕНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД, ЯКИЙ ПІКЛУВАТИМЕТЬСЯ ПРО НЕЗРЯЧИХ КОНФЕРЕНЦІЯ «КРОК ДО ІННОВАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА: НОВІ МЕТОДИ РЕАБІЛІТАЦІ НЕЗРЯЧИХ»

Ще один крок до утворення Київського центру незрячих. У міській владі розпочали активне обговорення з громадськістю концепції майбутнього комунального реабілітаційного закладу. Основні питання: яким має бути цей Центр; які напрямки реабілітації слід включити в його діяльність; Хто має здійснювати реабілітацію;

Перша зустріч уже відбулася. В обговоренні взяли реабілітологи, представники профільних громадських організацій, науковці. Як наголошують організатори зустрічі, директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов та депутат фракції "Солідарність" у Київраді Олександр Пабат – сьогодні вкрай важливо почути громадськість та експертів, адже саме вони допоможуть визначити структурну складову майбутнього Центру та окреслити вектор роботи у його створенні. «Ми почули низку корисних порад, які використаємо в процесі реалізації проекту. Але головне – ми побачили зацікавленість громадськості в процесі створення Центру. Багато учасників конференції виявили бажання увійти в склад робочої групи та поділитись своїми напрацюваннями», – коментує Юрій Крикунов.

Наприклад, засновниця інтерактивного музею у темряві «Третя після опівночі» Аліна Марненко запропонувала використати ресурси музею для реабілітації тих осіб, чиї близькі втратили зір. А громадська організація «Відкритий світ» готова поділитись власним старт-апом у ІТ-сфері. 

За результатами конференції буде створено декілька робочих підгруп, які займатимуться різними напрямками. 

«Я сподіваюсь, що така співпраця буде плідною та за 2-3 тижні ми опублікуємо наші перші напрацювання», – узагальнив директор Департаменту Юрій Крикунов.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.