Головна  →  Офіційні новини  →  20 квітня 2017

ГОТУЄТЬСЯ МІСЬКА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА «КИЇВ БЕЗ БАР’ЄРІВ»

19 квітня, директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов разом з заступником мера міста Миколою Поворозником,  провели чергове засідання міського комітету доступності. Найважливішими пунктами порядку денного були питання щодо ходу робіт над проектом «Київ без бар’єрів» та питання врахування потреб осіб з інвалідністю при реконструкції транспортної розв’язки на Поштовій площі.

Для пришвидшення процесу створення проекту програми «Київ без бар’єрів»  була прийнята пропозиція заступника мера міста.

Жваве обговорення викликало питання реконструкції Поштової площі. В межах земельної ділянки та вже існуючого проекту, для забезпечення доступності площі, було докладено максимальних зусиль. Вже встановлений пандус та ліфтовий підйомник. Також об’єкт буде облаштовано направляючими тактильними смугами та додатковим ліфтом.

Актуальною для Києва залишається також проблема наявності паркомісць для людей з інвалідністю. Тому рішенням комітету для «Київтранспарксервісу» було сформульовано завдання - перевірити всі паркувальні майданчики на наявність паркувальних місць для автомобілів, якими керують особи з інвалідністю та відповідність цих місць нормативам та за необхідності вжити відповідних заходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку