Головна  →  Офіційні новини  →  13 квітня 2017

ПІДСУМКИ РОБОТИ ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТКИ ТА ПЛАНИ НА 2017 РІК

На Колегії про підсумки роботи Департаменту соціальної політики, яка відбулася 22 березня 2017, заслухали інформацію заступників директора Департаменту, начальників відділів та ін. представників його структурних підрозділів, а також громадських організацій. 


- Про інновації в організації прийому громадян, шляхом введення системи електронних черг, доповідала керівник Подільського районного управління праці та соціального захисту населення Бернадська Світлана Борисівна. Програмно-апаратний комплекс системи керування електронною чергою був придбаний у грудні 2016 р. Як показує практика, значно поліпшилися умови очікування черги, одразу визначається порядковий номер, кабінет, який спеціаліст буде обслуговувати, а відповідно підвищилась ефективність роботи персоналу, кожного конкретного напрямку. Сподіваюся, що система електронних черг запрацює в усіх РУПСЗН м. Києва.
- У Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, який ми відкрили за адресою вул.О.Теліги, 37-Г, майже за 2 місяці роботи консультацію отримали 125 дітей різних нозологій. Це високий показник, який ще раз доводить необхідність у такому закладі!
Вже зараз є прогрес у реабілітації дітей. Не зважаючи на те, що батькам здавалося, що цього досить складно досягти, особливо у такий короткий проміжок часу.
- Важливою подією цього року стане відкриття Єдиного соціального простору з надання соціальних послуг у форматі "прозорого офісу". Це дуже важливий крок у розвитку Києва, адже він дозволить громадянам в одному місці отримувати консультацію та кваліфіковану допомогу з усіх соціальних питань. Пілотний проект "запускається" у Святошинському районі міста, заклад відкриється за адресою: вул. Гната Юри, 14-Б.
- Також у 2017-му починає діяти нова система виплат соціальних стипендій, про що доповідала керівник Солом'янського РУПСЗН Тетяна Лактіонова. Це дозволить охопити більшу кількість студентів різних соціальних категорій, які потребують державної допомоги.
- Голова Київської організації «УТОГ» «Українське товариство глухих» Михайло Мусійович Левицький вніс пропозицію щодо навчання спеціалістів районних управлінь праці та соціального захисту населення мові жестів або ж введення посади диспетчера-перекладача в он-лайн режимі, щоб забезпечити належну якість обслуговування людей з порушенням слуху.
- Також у 2017-му році в столиці відбудеться запровадження механізму соціального замовлення. Відповідний захід вже передбачений у рамках внесення змін до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 рр. Головна ідея такої інновації – перейти від поняття фінансування державних установ до закупівлі соціальних послуг.

Загалом результати діяльності були визнані задовільними, але, звичайно, є над чим працювати і звісно, ми будемо це робити!

Презентація

Перейти до спискуВерсiя для друку