Головна  →  Офіційні новини  →  13 квітня 2017

ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ – ДІМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ

ГЕРІАТРИЧНИЙ ПАНСІОНАТ – ДІМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ

«Дім престарілих» чи комфортний пансіонат сучасного типу? Київський геріатричний пансіонат мало відповідає уявленням, які сформувалися в суспільстві про так звані «будинки престарілих». Комунальний заклад міста Києва пропонує проживання в повноцінному готельному номері з балконом або терасою, окремим санвузлом та 4 разовим харчуванням. Про це в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії розповів директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Пансіонат розрахований для людей поважного віку, інвалідів, ветеранів війни та праці. Проживаючі перебувають на повному державному забезпеченні, мають збалансоване 4 разове харчування (з можливістю замовної дієти), первинне медичне обслуговування. Також для них закупляється повний комплект одягу – від шкарпеток до пальто, регулярно організовується культурна програма.

«Не зважаючи на величезну кількість чуток, я хочу заявити – потрапляючи в геріатричний пансіонат, ні продавати, ні передавати, ні відмовлятися від житла у вас немає жодної необхідності», - наголошує Юрій Крикунов. 

Не зважаючи на те, що геріатричний пансіонат пропонує високий рівень прожиття та обслуговування, заклад недоселений. «Я припускаю, що це пов’язано з тим, що українці мають певні стереотипи, щодо  «будинків престарілих». За кордоном це абсолютно нормальна практика і молодь ще з 25-річного віку «бронює» місця та відкладає кошти на оплату таких закладів», - підкреслює директор Департаменту.

Щоб потрапити до геріатричного пансіонату необхідно зібрати пакет документів та звернутися за місцем проживання в районне Управління соціального захисту населення (якщо особа зареєстрована в Києві). Надалі справа буде передана на розгляд до Департаменту соціальної політики.
Станом на сьогодні черга на поселення до геріатричного пансіонату відсутня.

Детальніше за посиланням http://blacksea.tv/intervju/samotnya-starist-chi-povnocinne-zhittya/

Перейти до спискуВерсiя для друку