Головна  →  Події  →  13 березня 2017

ВІДКРИТЕ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

ВІДКРИТЕ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

06 березня 2017 року в приміщені готелю «Козацький» відбулось відкрите засідання Громадської ради Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі - Департамент).
За засіданні був присутній директор Департаменту Ю. Крикунов, який проінформував про ініціативи у сфері соціального захисту та підтримки киян, що передбачені міською програмою «Турбота. Назустріч киянам на 2016-2018 р.р.»

Проведення засідання було ініційоване Департаментом і представниками партнерської громадської організації БО «100 відсотків життя. Київський регіон» та підтримане на засіданні Громадської ради.
У заході взяли участь понад 140 осіб з числа 130 громадських організацій.
Однак,  кворуму з числа представників Громадської ради  не було (відповідно було присутніх 12 представників громадської ради), тому захід відбувся у форматі Круглого столу.
Порядок денний передбачав інформування широкої громадськості про застосування механізму соціального замовлення у місті Києві у 2017 році   та перспективи можливих змін механізмів фінансової підтримки громадських (в тому числі ветеранських) організацій за програмою «Соціальне партнерство».
Інформували про реалізації механізму соціального замовлення Директор програм та проектів, фахівець соціального замовлення БО «100 відсотків життя. Київський регіон» О. Святюк та заступник директора Департаменту Л. Черкашина. В обговоренні взяли участь Р. Кравченко, заступник голови Громадської ради, голова БТ допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Джерела», Л. Самсонова, керівник реабілітаційного центру для дітей та молоді, які мають функціональні обмеження «Родина», М. М. Гончаренко, голова Київської міської Спілки ветеранів Афганістану, представники інших ветеранських та громадських організаційлюдей з інвалідністю.
Обговорення викликало жваву дискусію.
Виступаючими висловлено побажання до столичної влади не позбавляти громадські організації фінансової підтримки за програмою «Соціальне партнерство» та продовжити практику інформування представників громадського сектора щодо можливості участі у закупівлі соціальних послуг шляхом реалізації механізму соціального замовлення.
Заступник директора Л.Черкашина звернула увагу на необхідність перегляду переходу на позиції професійності у наданні соціальної підтримки найбільш уразливим категоріям громадян як державного так громадського сектора.

Перейти до спискуВерсiя для друку