Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Департамент соціальної та ветеранської політики
офіційний вебпортал

Реінтеграція та реабілітація Захисників і Захисниць у Києві: “єдине вікно” та філософія “свій до своїх”

Опубліковано 23 листопада 2023 року, о 20:25

четвер
23
листопада
2023
20 25
Додати в календар 2023-11-23 20:25:00 2024-05-09 11:46:58 Europe/Kiev Реінтеграція та реабілітація Захисників і Захисниць у Києві: “єдине вікно” та філософія “свій до своїх” Організатор заходу event@organizer.email

Сьогодні директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий представив колегам із соціальної сфери різних міст України та представникам Асоціації міст України принципи роботи “Київ Мілітарі Хаб”, та обговорили в цілому столичну систему реінтеграції та реабілітації наших Захисників і Захисниць.

Зараз понад 100 тисяч киян несуть службу в лавах Збройних Сил України. У Києві сформовано 2 бригади територіальної оборони. За кожним Захисником та кожною Захисницею є родина: діти, чоловіки/дружини, батьки, яким також потрібна підтримка. А це - ще 300-400 тисяч киян.

Тож у Києві розроблено ряд програм, спрямованих на підтримку киян – ветеранів війни та членів їх сімей. Зокрема, у листопаді 2022 року у Києві впроваджено Концепцію реінтеграції і підтримки киян-ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у війні з російським агресором.

Тоді ж було створено «Київ Мілітарі Хаб» з повним переліком послуг та повноважень на базі Київської бюджетної установи «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції».

У березні 2023 року Київська міська рада затвердила Міську цільову програму «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України». Бюджет програми на 3 роки становить 2 млрд 329 млн грн.

Також у місті створено першу в Україні Київську міську координаційну раду з питань реінтеграції та підтримки киян – Захисників і Захисниць України та членів їх сімей.

Київ спрямував свої зусилля на те, щоб організувати роботу з ветеранами та членами їх сімей за принципом “єдиного вікна”, при цьому максимально залучаючи до такої роботи самих ветеранів, адже філософія “Київ Мілітарі Хаб” — “Свій до своїх”.

Загалом соціальна сфера Києва у тісній співпраці зі сферою охорони здоров’я, освіти, підприємництва та інформаційних технологій розробляє повний спектр послуг та допомоги, які можуть отримати наші Захисники і Захисниці, члени їх сімей, члени сімей загиблих (померлих) військовослужбовців та тих, хто потрапив у полон чи вважається зниклим безвісти. Таким чином місто Київ охоплює ці категорії послугами та різними видами допомоги: соціальною, медичною, підтримкою в освіті і підвищенні кваліфікації, працевлаштуванні і в створенні власного бізнесу. При цьому інформацію про всі ці послуги можна отримати в електронному кабінеті захисника: сьогодні це 45 муніципальних і 140 державних послуг.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux